Wat zijn de voordelen van telescoopladders ten opzichte van andere ladders?

Telescoopladders zijn handig in gebruik. Je gebruikt ze voor klusjes in en rond huis. Denk dan aan: schilderwerk, het inspecteren van dakgoten en het ophangen van een lamp. Telescoopladders zijn inschuifbaar en daardoor gemakkelijk te vervoeren. Ze zijn ook licht en veilig in gebruik. Daarmee hebben telescoopladders veel voordelen ten opzichte van gewone ladders.

Wat is een telescoopladder?

Een telescoopladder is een uitschuifbare ladder. Het bestaat uit verschillende delen die je eenvoudig uitschuift tot de gewenste hoogte. Een volledig uitgeschoven ladder bereikt een hoogte van 2,8 of 3,8 meter. Dat betekent dat het mogelijk is om klussen uit te voeren tot een hoogte van ongeveer vijf meter. Ingeschoven is de ladder een halve meter breed en een meter lang.

Waar gebruik je een telescoopladder voor?

Een telescoopladder is handig voor de meest uiteenlopende kleine klussen in en rond huis. Het inspecteren van de dakgoten, schilderwerk, het ophangen van plankjes en lampen en kleine reparaties zijn goed uit te voeren met behulp van een telescoopladder.

Wat zijn de voordelen van een telescoopladder?

Een telescoopladder heeft verschillende voordelen ten opzichte van een gewone ladder. Zo is een telescoopladder volledig inschuifbaar en daardoor gemakkelijk te vervoeren. Een gewone ladder neem je niet zomaar mee in de auto. Verder zijn telescoopladders licht en nemen ze weinig opbergruimte in. Heb je een klus op twee meter hoogte? Dan schuif je de ladder gedeeltelijk uit. Dat kan bij een gewone ladder niet.

Zijn gewone ladders net zo veilig als telescoopladders?

Alle ladders moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen en zijn dus veilig in gebruik. Dat is ook belangrijk omdat er jaarlijks veel ongevallen mee gebeuren. In veel gevallen is een onveilige opstelling van de ladder de oorzaak. Het voordeel van een telescoopladder is de stabilisatiebalk aan de onderkant van de ladder. Deze balk zorgt voor extra stevigheid. Het is dan wel van belang dat de ladder op een vlakke ondergrond staat. Een goede, gewone ladder is ook verkrijgbaar met een stabilisatiebalk.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een telescoopladder?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten voor het gebruik van een telescoopladder zoals:

  • De werkbaarheid. Een lichte, compacte ladder die goed verplaatsbaar en uitschuifbaar is verdient de voorkeur.
  • Het maximale draagvermogen moet genoeg zijn om je gewicht en het gereedschap of materiaal te dragen.
  • De juiste werkhoogte en stabiliteit. De ladder moet lang genoeg zijn om de klus uit te kunnen voeren en de ondergrond moet vlak zijn.