Verwarm slim je woning en bespaar energie

De energiekosten rijzen tegenwoordig de pan uit, vind je dat ook niet? Een goede manier om dit zo laag mogelijk te houden, is door middel van slim verwarmen. Door op dit gebied slimme keuzes te maken, verlaag je vaak snel je energierekening. Daarnaast ben je goed bezig voor het milieu. Wil jij weten hoe je jouw woning slim verwarmt? Lees dan snel verder en bespaar energie!

Het belang van slim verwarmen 

Wist je dat een groot deel van de energierekening komt van het verwarmen van je woning? Je gebruikt namelijk in korte tijd een hoop gas. De gasprijzen schommelen de laatste tijd flink en zijn aan de hoge kant. Door over te stappen op slimme verwarmingstechnieken, houd je het energieverbruik zo laag mogelijk. Daarnaast verminder je ook de uitstoot van broeikasgassen en ga je klimaatverandering tegen.

Goede isolatie

Zorg ten eerste voor goede isolatie. Zo houd je de warmte die je opwekt goed binnen en verlies je het niet. Op deze manier staat de verwarming niet te lang aan. Kies dus voor dubbele ramen en overweeg bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Een spouw is een ruimte tussen de buiten- en binnenmuur van je woning. Door deze ruimte vol te spuiten met isolatiemateriaal, houd je een hoop warmte binnen. Ga dus na of dat nodig is.

Installeer vloerverwarming

Vind jij vloerverwarming ook een luxe? Het is juist een slimme manier van energie besparen. Een traditionele verwarming verwarmt vaak vanaf één plek je woning. Het duurt dus even voordat je woning lekker warm is. Doordat de vloerverwarming juist door de hele ruimte ligt, verwarmt het op een gelijkmatige manier. Daarnaast gebruik je het vaak op een lagere temperatuur. Zo gebruik je een stuk minder energie.

Overweeg een warmtepomp

Weet jij wat een warmtepomp is? Het is een van de beste manieren om je huis gasloos te verwarmen. Dit apparaat maakt namelijk gebruik van stroom in plaats van gas. Het haalt namelijk de warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of grondwater. Deze warmte kun je gebruiken om je woning of water te verwarmen. Op deze manier is een warmtepomp niet alleen milieuvriendelijk, maar ook fijn voor je portemonnee.

 

Zo, nu kun jij je woning slim verwarmen. Begin dus met slimme isolatie met behulp van spouwmuurisolatie. Installeer daarnaast vloerverwarming en combineer dit met een warmtepomp. Zo houd je de duurzaam opgewekte warmte goed binnen en ga je er efficiënt mee om!